marți, 8 decembrie 2009

Duminica a treia din Advent - Anul C

Duminica a treia din Advent
(Pentru copii)

Duminica a treia din Advent poartă din vechime denumirea latinească Gaudete care în traducere înseamnă: „Bucuraţi-vă!” Aveţi idee de ce se cheamă aşa? (...)
Crăciunul este sărbătoarea bucuriei. Dar ce fel de bucurie aceasta? La ce vă bucuraţi cel mai mult când vă gândiţi la sărbătoarea care se apropie? (...)
Bucuria de care a povestit apostolul Paul în scrisoarea lui este o bucurie de altă natură – şi totuşi are legătură cu ceea ne pregătim în zilele acestea pentru Crăciun: iubirea lui Dumnezeu faţă de noi oamenii. Din închisoare apostolul Paul scrie o scrisoare în care el, într-o manieră personală, exprimă ceea ce îl mişcă şi ceea ce îi aduce mângâiere. Paul este ferm convins că el trăieşte în trupul său venirea a doua a lui Isus. Această convingere îl umple cu o bucurie care înseamnă nu numai o veselie superficială, ci bucuria că aparţine lui Cristos şi că poate să fie strâns unit cu el. Această bucurie este aşa de adâncă, încât poate să schimbe viaţa oamenilor, relaţiile între oameni, grijile lor. Condiţia pentru a avea această bucurie este încrederea fundamentală în lucrarea lui Dumnezeu în viaţa noastră. „Domnul e aproape”, spune apostolul Paul.
Ne mai rămâne puţin timp până la Crăciun; un timp care este legat de muncă şi pregătire. Dar un lucru nu avem dreptul să uităm: Bucuria de care vorbim acum nu putem să o producem noi. Ea ne este dăruită. Bineînţeles putem să aducem bucurie semenilor noştri prin faptul că dăruim ceva. Aceste gesturi de apropiere umană sunt o expresie a bucuriei pe care o are Dumnezeu vizavi de noi: el vrea să fie aşa de aproape de noi încât vine la noi în lume ca un prunc.
Bucuria de care vorbeşte apostolul în scrisoarea sa este o adevărată bucurie de Crăciun. Această bucurie să ne însoţească nu numai în timpul Adventului şi Crăciunului, ci în tot timpul anului şi în toata viaţa noastră.

Rugăciunea credincioşilor
Plini de bucurie, ne apropiem de sărbătoarea Crăciunului şi vrem să-l rugăm pe Dumnezeu Domnul nostru:
-                     Mulţi oameni sunt trişti şi nu au speranţă. Cheamă oameni care să vestească bucurie şi încredere.
-                     Mulţi oameni sunt bolnavi şi plini de îndoială. Vindecă-le trupul şi sufletul.
-                     Mulţi oameni suferă pentru că sunt trataţi nedrept. Trimite-le oameni care să promoveze dreptate.
-                     Mulţi oameni sunt in închisori. Dăruieşte-le iertare.
-                     Mulţi oameni au murit fără să fi auzit de tine. Arată-te lor ca Dumnezeu al vieţii şi iubirii.
Iubirea ta schimbă lumea. Pe tine te lăudăm şi te preamărim toate zilele vieţii noastre. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu