luni, 28 decembrie 2009

1 ianuarie 2010

1 ianuarie 2010
(Pentru copii)

Isus ne însoţeşte în noul an!

Introducerea:
Vă salut cu drag pe toţi la sfânta noastră Liturghie din noul an. Cred ca sunteţi încă puţin obosiţi, căci nu a fost simplă scularea din pat. Dar este bine să sărbătorim sfânta Liturghie la începutul anului. Vrem să-l lăudăm pe Dumnezeu, să-i mulţumim şi să-i cerem ca anul 2010 să fie un an binecuvântat. Isus Cristos vrea să ne însoţească pe drumul vieţii noastre.
Astăzi este o zi deosebită pentru biserică. E clar că sărbătorim începutul unui an nou. Dar mai e ceva. Astăzi este a opta zi de la naşterea lui Isus – este sărbătoarea Maicii Domnului. Dacă privim mai atent, remarcăm faptul că totul este legat împreună. Căci, odată cu naşterea lui Isus, Dumnezeu a aşezat un început nou. El a devenit om ca să ne însoţească în viaţă. Maria ne-a născut pe Isus, ea a spus „Da” mesajului îngeresc, ea s-a încrezut în Dumnezeu şi astfel ea aparţine cu siguranţă de acest început nou.

Evanghelia: Luca 2,16-21
Maria şi Iosif în grajd, copilul în iesle, păstorii se grăbesc spre Betleem. Acestea sunt tablouri ale Crăciunului. În toate povestirile e vorba practic de un lucru: Isus vine în lumea noastră. El vine la noi, ia parte la viaţa oamenilor şi vrea să ne însoţească în viaţa noastră.
La prima vedere pare de necrezut. Cum poate să se întâmple aşa ceva? Cum poate veni Dumnezeu la oameni? Aceste întrebări şi le-a pus şi Maria când a venit îngerul la ea să-i vestească faptul că ea îl va aduce în lume. Cu toata nesiguranţa Maria a spus: „Da”. A crezut în cuvântul lui poate după un timp de gândire. Dar s-a încrezut şi a crezut.

Maria ne dă curaj
Pentru că Maria a crezut, noi sărbătorim solemnitatea Maicii Domnului. Mulţumim Mariei în mod deosebit. Ea ne încurajează ca să credem şi să ne încredem în Dumnezeu care ne vrea numai binele. 


Unui prieten putem spune toate, lucruri frumoase şi chiar grijile şi problemele noastre. Am adus cu mine hârtie şi creioane. Scrieţi pe ele gândurile voastre pentru noul an care a venit. Nimeni nu ştie cum va fi noul an.
(Copiii scriu ceea ce gândesc, ceea ce-i mişcă. Dacă vor, pot să şi citească în public.)

Sfârşitul catehezei
Aţi scris multe pe hârtiile voastre. Toate acestea vrem să le încredinţăm acum lui Isus. Vrem să le predăm pentru că suntem convinşi că sunt bine păstrate. Să mergem la iesle şi să le punem în iesle.... La sfârşit vrem să ne rugăm: Isuse, tu vrei să fii prietenul nostru. La începutul anului aşezăm grijile şi nevoile noastre dar şi momentele frumoase. Rămâi cu noi pentru totdeauna. Mulţumim frumos! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu