luni, 21 mai 2018

Un nou episcop pentru Dieceza de St. Pölten (Austria)

Sfântul Părinte a acceptat renunțarea episcopului Klaus Küng de la conducerea Diecezei de St. Pölten, în Austria, prezentată pentru limită de vârstă, și l-a numit episcop al aceleiași dieceze pe Mons. Alois Scwarz, transferându-l de la scaunul episcopal de Gurk. 
Născut în Arhidieceza de Viena în 14 iunie 1952 și sfințit preot în 1976, și-a făcut studiile filosofico-teologice la Facultatea de Teologie a Universității din Viena. După mai multe misiuni pastorale, a fost cooptat între 1978-1984 la Institutul de pastorală și kerigmatică al Universității din Viena. A devenit doctor în teologie în 1981 și președinte al Comisiei pastorale din cadrul Conferinței Episcopale Austriace. Ales episcop auxiliar pentru arhidieceza de Viena în 1996, a fost numit episcop al Diecezei de Gurk în 2001. 
Știrea a fost publicată de Radio Vatican la 17 mai 2018.
Sub conducerea episcopului Klaus Küng și-a desfășurat și răposatul părinte Iosif Mareș (Josef Maresch)  ultima parte a slujirii sale în Austria, în Dieceza de St. Pölten.
Dieceza de St. Pölten acoperă partea de sud vest a Austriei și are aproape jumătate de milion de catolici, reprezentând aproape 70 de procente din populație. Partea de est a Austriei Inferioare aparține Arhidiecezei de Viena. St. Pölten este o dieceză "monastică", având mănăstiri mari precum Melk, Göttweig, Herzogenburg, Lilienfeld, Altenburg, Seitenstetten și Zwettl.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu