vineri, 24 iunie 2016

Întâlnirea colegială a celor hirotoniți în Anul Sfânt 1975

În Anul Sfânt 1975, pe 24 iunie, erau hirotoniți la Iași de către episcopul Petru Pleșca 18 tineri, 12 pentru Dieceza de Iași și 6 pentru Arhidieceza de București.
Având un sponsor între ei, în ziua de 22 iunie 2016, ei s-au putut aduna la pensiunea Loredana din Hemeiuși. Într-un cadru pitoresc, aproape de pădure aproape de o crescătorie de struți, ei au putut discuta multe din probleme de care sunt confruntați în viața de fiecare zi: probleme de sănătate, de pastorație, probleme legate de viața de pensionar.
Seara la ora 18 au concelebrat într-o biserică aflată în apropiere în Lilieci. Credincioșii din Lilieci au venit în număr mare la biserică unde concelebranții împreună cu parohul locului, pr. Ioan Cobzaru, au mulțumit lui Dumnezeu pentru harurile primite în cei 41 de ani. Au fost prezentați comunității din Lilieci următorii preoți: pr. dr. Alois Bișoc, fost profesor la Institutul Teologic din Iași, Mons. Martin Cabalaș, paroh în București la Bucureștii noi, pr. Francisc Trefaș, paroh la Târgu Jiu, pr. Marian Fechetă, paroh la Tămășeni, pr. Valeru Ciorbă, paroh la Chetriș, pr. Francisc Șerban, paroh la Pucioasa, pr. Iosif Cobzaru, paroh la Pitești, pr. Iosif Mareș, pensionar la Bacău, pr. Alois Ilieș pensionar la Smârdioasa (Teleorman).
Din diferite motive nu au putut participa pr. Ulderic Coceanga, paroh la Băile Herculane, pr. Mihai Dascălu, pensionar, pr. Iosif Zediu și pr. Iosif Matei din motive de sănătate.
În timpul sfintei Liturghii ne-am rugat pentru colegii noștri răposați: pr. Henryk Ostrovski, pr. Mihai Bejan. pr. Anton Gal, pr. Anton Ghiurca și pr. Mihai Vacaru.
Am mulțumit profesorilor noștri vii și răposați, apoi părinților noștri și tuturor acelora care ne-au sprijinit în toată această perioadă în munca noastră preoțească.
Implorăm milostivirea lui Dumnezeu pentru anii pe care-i avem în fața noastră.
(Din păcate nu am avut aparate de fotografiat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu